Store og små både

I Nice sætter bystyret små gengivelser af gamle malerier op på udvalgte steder for at vise, hvordan stedet så ud for mange år siden. Her er et billede af havnen, malet 1860, cirka på den tid, hvor H.C.Andersen besøgte Nice, hvilket han gjorde to gange. Dengang var havnen en kommerciel havn, et led i handlen i Middelhavsområdet, og en fiskerihavn, men det er helt forbi. Nu er havnen et hjemsted for de store lystsejlere i millionklassen, de lokales mere ydmyge motorbåde, fritidsfiskernes både med motor og sejl, og selvfølgelig færgerne til Korsika.

Man ser dem ude på vandet – fritidsfiskere, som nok tager det som en oplevelse. En rar måde at slappe af på. Og måske får de fisk med hjem til frokost eller aftensmad. Mange lokale har småbåde, mange med motor. Der er ventetid på en bådplads, og den er dyr!

Alligevel er der mange af dem. Knap så mange store både i millionklassen, slet ikke så mange som i Monaco og Cannes, men alligevel ligger her lystsejlere for millioner (obs: i euro) side ved side ved millionærkajen.

Det er dejligt at promenere på havnen i Nice. Bliver man træt, er der mange lækre kafeer og restauranter. Hvad med muslinger ad libitum? Prøve Escale, som serverer moule a volontee for 13 euro og en karaffel hvidvin for 10. Og man behøver ikke gå hele vejen over til stedet – det ligger på østsiden – for bystyret i Nic har indsat en båd, som færger folk fra vestsiden til østsiden, og omvendt, helt gratis. Den sejler, når der er passagerer.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s