Palæet, der blev arbejdsbørs

Bourse de travail

Byen Nice markerer afslutningen af istandsættelsen af et af byens markante bygningsværker, et fornemt palæ på Place Saint-Francois i den gamle bydel med optræden og musik. To skuespillere fremsiger monologer fra vinduer på første sal, ved indgangsdøren spiller en violinist.

Bygningen var arbejdsbørs – bource de travail – i 100 år, startende i 1893, i praksis overtaget af fagforeningerne i Nice. I 2007 konstaterede byrådet, at den var i en frygtelig tilstand, den blev evakueret og restaureret. Så troede fagforeningerne, at de kunne vende tilbage, men byen ville nu bruge bygningen selv, og det blev der er masse ballede om, inden byen overlod fagforeningerne en anden bygning.

Huset er bygget i 1584, renoveret  i 1670 og 1758, en tid lang brugt af konsuler, som styrede Nice, inden det blev fransk. Under en af de talrige krige i området blev bygningen vandaliseret af franske tropper i 1792, restaureret i 1814. Uret på øverste etage er fra 1840.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s