Vandfly til Århus

Vandflyver til Århus

I morgen starter ruteflyvningen med et vandfly fra København til Århus og retur, og i dag blev det nye fly, et DHC-6 Twin Otter, registreret som OY-NSA, præsenteret i Københavns havn, hvor det har fået en anløbsbro mellem Toldboden og Den lille Havfrue ud for Langelinie Pavillonen. Det skal flyve med 250 km i timen i lav højde, så man kan nyde naturen. Turen vil tage 40-50 minutter, og den koster 1.800 kr pr. enkelttur, noget dyrere end SAS, men vandflyet lander i Århus havn, tæt ved rådhuspladsen i Århus, så man spares for turen til/fra lufthavnen i Kolind ude på Mols. I dårligt vejr og i mørke vil flyet dog lande i lufthavne og ikke på vandet.

Manden bag er Lars Erik Nielsen, som tidligere har drevet vandfly på Maldiverne. Han solgte sit luftfartsselskab til en kapitalfond, vistnok for en milliard, og nu har han brugt 30 mio af provenuet til køb af vandflyet til den nye, danske rute. Se iøvrigt http://www.seaplanes.dk.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s