Kø foran gipsen

Gipsen 2

Statens Museum for Kunst har lukket adgangen til afstøbningssamlingen i det gamle pakhus på havnen. Begrundelsen er statslige besparelser; museet skal spare 8% på budgettet. Fortsætter disse besparelser, vil der kun være varmesteren tilbage i 2037. Nogle ildsjæle, som ønsker samlingen bevaret og åben, har stiftet en forening til samlingens bevarelse, og dens medlemmer har skillinget sammen til tre åbninger i dette forår, den sidste i dag.

Der var kø for at komme ind. Samlingen have mere end 12.000 besøgende om året, medens den kun var åben to dage om ugen. Måles det på antal besøg pr åbningstime, ligger det på en 19. plads blandt alle landets museer.

I dag havde foreningen inviteret SMKs direktør, Mikel Bogh, til at redegøre for eventuelle fremtidsscenarier, og direktøren for en beslægtet samling, Glyptoteket, Flemming Friborg, fortalte om samlingens historie.

Det er gratis at blive medlem af  foreningen Afstøbningssamlingens Venner. http://www.gipsen.dk. Se den imponerende medlemsliste. Og meld dig selv ind.Gipsen

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s