Ogo-Ogo

Ogo-Ogo ny

Årets helligste dag på Bali, Nyepi, nærmer sig hastigt, den falder i år 9. marts, og den dag standser alt på Bali, selv den internationale lufthavn lukker. Alle bliver hjemme, alt er lukket, også TV, radio og internet. Det er forbudt at bruge elektricitet og at tænde ild. Dagen skal bruges til bøn og meditation.

Traditionen tro laver unge mænd ogo-ogo’er: Store figurer i papmache, våde aviser sat om et træskelet, suppleret med gips og ler. De skal skræmme onde ånder og anspore til et gudfrygtigt liv. Her er en næsten færdig figur, set i en forsamlingsbygning i en landsby på Bali.

Figurerne vises frem aftenen før Nyepi. Nogle steder, for eksempel i Ubud, bringer landsbyerne deres ogo-ogoerne ind til de større byer, hvor man kan se optog med figurerne, og her er der endda konkurrencer om den mest frygtindgydende figur. I Ubud foregår det på fodboldbanen ved Jalan Monkey Forest.

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s