Chokolade fra Bali – nammenam

Markering_008

Man kan få balinesisk kaffe, og vin, og nu også chokolade. Det er en gruppe landmænd i landsbyen Gumbrih i Pekutatan, Jembrana, som har sluttet sig sammen om at producere chokolade under brandet Cho-Jaensan. Det skulle egentlig have heddet coklat jaen san, som er balinesisk for dejlig chokolade. Der er 18 landmænd i kooperativet, som har fået støtte fra den lokale regering. De producerer 300 plader chokolade om dagen, hver på 35 gram, og hver plade kræver 20-30 kilo råvare – kakaobønner, dyrket lokalt. Kooperativet har opnået UTZ certifikat, og det bekræfter, at dyrkningen af råvarerne og fremstillingen af chokoladen sker på miljørigtig måde under hensyntagen til bæredygtighed. Foreløbig findes chokoladen i tre udgaver, og op til de forestående  Valentine Day 14. februar har de fremstillet en særlig chokolade, som skulle appellere til et ungt publikum.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s