Det daglige offer

Det daglige offer 2

Hinduismen er jo den dominerende religion på Bali. 90% af balineserne er hinduer, og hinduismen har godt fat: Man ser ceremonier og offerbringning alle steder hver dag, dagen igennem. Hvert hjem har sit eget tempel, hvor man bringer ofre og beder til guderne. Det typiske offer er en lille bambuskasse med blomster, lidt grønt, en cigaret, en kiks, et æg. Det sidste til stor glæde for hunde og rotter. For at bede og for at bringe ofre skal man være iført passende tøj – gerne en hvid trøje og i hvert fald en sarong med et skærf om livet.

De små bambuskasser bliver produceret hjemme eller købt i en warung. De koster 2.000 rupiah eller ca en krone, og man køber 20 eller 50 ad gangen. Det er faktisk en hel industri at fremstille dem.

Det daglige offer Ofre 2 Laver ofre i warung

Ofre 1

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s