Islamisk Stat advarer Bali

Markering_001

Politiet på Bali har modtaget et brev, som foregiver at være fra en lokal afdeling af Islamisk Stat. I brevet advares om kommende terror. – Vi er her allerede, hedder det i brevet, og vi vil udbrede terror. Der advares især om terror i indkøbscentre, som her på stedet hedder malls, og andre, offentlige steder. Teksten er – bortset fra den arabiske overskrift – skrevet på Bahasa Indonesia.

Brevet kommer efter at politiet allerede er i højt beredskab efter terroren i Jakarta i sidste uge. På Bali husker man kun alt for godt bomberne for nogle år siden. Flere hundrede mennesker døde, og den balinesiske økonomi, der er baseret på turisme, fik et knæk.

Der er al mulig grund til forbehold overfor brevets ægthed. Det er sjældent, at terrorister giver advarsler om terror på forhånd. Der er intet konkret i teksten. Det kan være skrevet og sendt af nogle lokale islamister, som drømmer om at udøve terror, men som savner mulighed for at føre truslerne ud i livet. Alt dette er gætværk. På Bali går livet videre. Brevet er det p.t. mest delte dokument på de lokale, sociale medier.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s