Huse i stedet for rismarker

rismarker

Bali har i en del år oplevet et veritabelt byggeboom. Mange rismarker er blevet fortrængt af byggeri. Det er lidt af et paradoks, at mange udlændinge køber jord på Bali – som en investering eller for at bygge eget hus – selvom udlændinge formelt set slet ikke kan købe jord i Indonesien. Dette forbud kan omgås; man skal bare finde en pålidelig stråmand, som ikke vil snyde en, og en notar, som man også kan stole på. Sulten efter jord er så stor, at priserne på byggegrunde – også de ikke byggemodnede – er blevet enorme. Land på Bali koster lige så meget som land i det sydlige Californien! Og priserne bliver ved med at stige. Man ser byggeri alle vegne, så der må være mange penge til rådighed. Lokale familier tjener formuer ved at sælge slægtens jord – eller ved selv at bygge huse, som kan ejes ud til turister.

Billedet viser, at huse æder sig ind på rismarker. Og faktisk er der et skilt med “Byggegrund til salg”. Så måske er rismarkerne væk til næste år.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s