Højsæson for ceremonier

Ceremoni 1

Det er højsæson for ceremonier på Bali. Det har intet som helst at gøre med den forestående, kristne højtid, for her på øen hersker hinduismen, og det er den særlige hindukalender, der afgøre tidspunkterne for ceremonierne. Kalenderen kommer hvert år i december og er faktisk lige udkommet for året 1937, som 2016 hedder efter denne tidsregning. De, der i familierne og landsbyerne afgør, hvornår en ceremoni skal holdes, konsulterer hindukalenderen, og den anbefaler ceremonier i den kommende weekend.

Her er klip fra en ceremoni i går på en parkeringsplads ved Jalan Petitenget, tæt ved stranden, hvor der er et stort tempel med to overdækkede steder, gazeboer, hvor man kan holde ceremoni. Det er en stor familie, som har kaldt alle medlemmer til dyrkelse af de hinduistiske guder.

Ceremoni 2Ceremoni 3

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s