Fejer med riskost

Fejer 1

Balinesere er meget renlige mennesker. De fleste tager bad to gange om dagen, morgen og aften, og de holder deres hjem rene. Hvert hjem har sin riskost – en ny kan købes for en tier, men mange laver den selv. Man ser folk feje med disse primitive, men effektive koste alle steder hver dag. Riskosten i den ene hånd, den anden gemmes på ryggen. På balinesisk hedder riskosten  sampat lidi (bahasa indonesia: sapu lidi). Den fremstilles af strenge fra palmeblade – resten af palmebladet bruges til fletning af ofre til guderne. På Java sætter man et håndtag på strengene, men på Bali bindes de bare sammen.

Det er så et paradoks, at de fælles områder på Bali tit er møgforurenede. Der er ligefrem en “Keep Bali clean”-kampagne. men den forhindrer ikke folk i at efterlade affald på offentligt sted til glæde for hunde og rotter. Her er to, der gør en indsats.

Fejer 2

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s