Velkommen vinter

Tog bølgen land 1

Det var den nu længste afdøde, danske digter Frank Jæger, der bød vinteren velkommen, især med en hilsen til bogreolen i idyllen i Tranekær, hvor digteren kunne nyde den langelandske vinter med sne og kulde i læselampens skær. Her er scenen en anden: Det tropiske Bali med de lange, palmeklædte strande og de hvidklædte bølger mod stranden. Velkommen, vinter.

Ceremoni strand 1 NOV 2015

Det er fuldmåne på Bali, og det er vigtigt for de balinesere, der bekender sig til hinduismen – og det er de fleste – for ceremonier med ofre og bønner til guderne ved fuldmåne anses for at have stor gennemslagskraft. Her udfører en familie en ceremoni på stranden ved Pura Petitenget i Seminyak. De er hvidklædte, for hvidt tøj sender et signal om renhed. Ceremonien når sit højdepunkt i vandkanten, hvor deltagerne foretager en symbolsk renselse med saltvandet.

Ceremoni strand 2 NOV 2015

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s