Tre kajakker frem for et krigsskib

Krigsskib 2

Det maritime hjemmeværns skib er for indsejling i Københavns havn, men det må sætte farten ned for at undgå kollision med tre kajakker. De internationale søvejsregler siger ellers, at et lille skib skal vige for et større, men det tjener de bedagede hjemmeværnsmænd på krigsskibet til ære, at de ikke bare sejler kajakkerne ned!

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Tre kajakker frem for et krigsskib

 1. bo siger:

  Ja men……:-)
  Søvejsregler
  De internationale søvejsregler er de bestemmelser, der efter overenskomst mellem alle søfartsnationer er fastsat ved lov til forebyggelse af sammenstød mellem skibe.

  Fartøjer under roning er ikke direkte omtalt i vigereglerne. Grunden hertil er nok, at begrebet ”til-fældets særegne omstændigheder” (se regel 2) for ofte vil spille ind, hvor en robåd møder et andet fartøj. Vigereglernes hovedprincip er imidlertid, at den stærkere viger for den svagere. Anvendes dette princip på robåde, betyder det, at maskindrevne skibe og sejlskibe (herunder sejlbrætter) – i overensstemmelse med godt sømandsskab, jf. regel 2 – skal gå af vejen for fartøjer under roning.

 2. jan siger:

  hvad så hvis der er to roer der kan trække fra i samme båd . hvad .så jeg kan ikke at vedkommen sejler i den rigtige side og men er optage af noget andet og da det er i haven så er det ikke i orden
  at en kajak skal stoppe erhverv de kan holde væk. tak for kaffe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s