Pige uden højdeskræk

Pige uden højdeskræk 1

Hun sidder i solen i det åbne vindue … på tredie sal i Nyhavn. Højdeskræk? Næppe. Fin udsigt til det myldrende liv nede i gaden og kanalen. Ejendommen hedder “Madam Toftes gård”, og den er fra 1755. Der er antagelig sat en etage på huset over det hvide bånd, måske i 1874, for  over anden sals yderste vinduer har der været  to årstal: 1755 og 184. Går man ind i porten, som dog er aflåst, kan man se afstøbninger af Thorvaldsens relieffer “Årstiderne”. Der er to pakhuse i gården, formentlig bygget og brugt af købmand Jens Jacob Tofte, som ejede ejendommen for et par hundrede år siden. Den gode madam Tofte var måske hans enke – eller moder? Komponisten P. A. Heise har boet i huset. Nu holder Eventyrernes Klub deres ugentlige møder i et af baghusene.

Kilde: Peter Linde: “Nyhavn”, Erik Myrdahls Bogtrykkeri, 1943, med korrektioner i henhold til indenforvoldene.dk, som vil vide, at bygherren var skipper Hans Jacobsen Tofte og madam Tofte hans enke, og http://rejsefortaelling.dk/nyhavns_huse.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s