Kønsløse figurer i byen

Skulptur ved mindeankeret

Rundt om i København dukker der i denne tid mystiske figurer op. I menneskestørrelse, kønsløse. Monokrome, tit rust- eller sølvfarvede. Kommer man som flyrejsende til byen, ser man den første i lufthavnen. Andre findes i byen – på pladser og torve, i parkerne. De her fotograferede står ved Mindeankeret i Nyhavn.

Det er skulpturer, udført af Steinunn Thorarionsdottir, født 1955 i Reykjavik, uddannet i England og Italien, repræsenteret på flere museer. Projektet i København hedder ”Places”, og det er kommet til verden i et samarbejde mellem kunstneren, Det nordatlantiske Hus, Islands ambassade, lufthavnen, Københavns kommune og kunstnerens danske gallerist, Christoffer Egelund. Figurerne siger ikke bloggeren noget. De ser ret umotiverede ud i bybilledet. Det er meget tvivlsomt, om de har kunstnerisk værdi ved opsætning på tilfældige steder i en storby. Håber der ikke er brugt mange skattekroner på det.

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s