Ny promenade på brosten

Brolægning 2

For nogle år siden gjorde kommunen strækningen i Nyhavn fra Kongens Nytorv til Nyhavnsbroen til gågade, fjernede fortovene og lagde brosten i stedet for asfalt. Nu er tiden kommet til fortsættelsen af Nyhavns solside fra Nyhavnsbroen til Skuespilhuset. Fortorvene er væk, asfalten ligeså, og lige nu er et hold brolæggere i gang med at lægge brosten. Et stort arbejde med tunge løft. Et job for stærke mænd og deres maskiner.

Strækningen fra Kongens Nytorv til Nyhavnsbroen er blevet et enormt populært sted. Især i weekenden myldrer mennesker i tusindvis fra ende til anden, mange med en pause i en af fortovskafeerne. Skinner solen undtagelsesvist, kan det være svært at få et bord! Selv pladserne på bolværket kan være besat. Mange har startet et ritual med fredagsøl i Nyhavn. Det mest inde sted er nok ud for Nyhavn 17.

Der er ikke lige så mange kafeer på den østlige del, men de skal nok komme, når brostenene er lagt og gågaden indviet. Et par står allerede på spring. En tager forskud på glæderne med borde på de nye brosten, så snart brolæggerne går hjem om eftermiddagen.

Brolægning 1

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s