Københavns kommune: Skidt med cyklisterne

Det er livsfarligt at køre på cykel i Holbergsgade og Toldbodgade. De er stærkt befærdede og smalle, i Holbergsgade med parkerede biler i hver side og i den ene side i Toldbodgade. Alligevel vil Københavns kommune ikke lave cykelstier. Det kan ikke lade sig gøre, hedder der i et oplæg fra kommunens teknik- og miljøforvaltning. Oplægget er lige nu til høring.

Der kan kun laves cykelstier i de to gader, hvis der skaffes plads, og den eneste måde, der kan skaffes plads på, er ensretning af trafikken, således som man har gjort det i Bredgade og Store Kongensgade. Jo, der er en anden måde: Forbyd parkering! Men det tør kommunen ikke, for så vil butikkerne og bilejende beboere larme op. Og kommunen vil miste indtægt fra parkering.

I stedet for cykelstier vil kommunen vil lægge et tykkere lag asfalt på nogle få, udvalgte steder, så gaden hæves nogle steder. Små chikaner. Det hjælper slet ikke.

Med dette oplæg giver kommunen forrang til bilisternes interesser. Kommunens budskab er klart: Skidt med cyklisterne! Troede at Københavns kommune skulle være cyklernes by.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s