Hørup i pink blomsterflor

Hørup blandt blomster

Lige nu kan den gamle, radikale kæmpe, Viggo Hørup, i sin himmel glæde sig over, at Willumsens statue af ham står i et lyserødt blomsterflor i Kongens Have. De japanske kirsebær er sprunget ud, og det er bare så flot. Han står tæt på indgangen fra Gothersgade, så både Hørup og blomsterne byder velkommen til den smukke park.

Satte kameraet – et Canon 1000D – til at optage både i jpg og i RAW. Billedet for oven er jpg, nedenfor RAW. De er altså optaget med samme blænde, samme tid og samme ISO. Kun beskæringen er lidt forskellig. Blomsterne i jpg er blevet meget flottere end i RAW. Til gengæld har Hørup beholdt meget af sin grønne bronze. RAW-billedet er konverteret til jpg, for man kan ikke bruge RAW ret mange steder, slet ikke her i wordpress. RAW-billeder fylder meget, men giver mange flere detaljer. Desværre er der ikke enighed blandt verdens kameraproducenter om en standard for RAW-fotos, så de kommer med mange forskellige navne.

Hørup fra raw til jpg

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s