Stadig hul midt i broen

Inderhavnsbroen

Det er nu flere år siden Københavns overborgmester, Frank Jensen, tog det første spadestik til den såkaldte Inderhavnsbro fra Nyhavn til Christianshavn. Den skulle have været færdig for længe siden, men indvielsen bliver hele tiden udskudt, senest til sommeren 2015. En del af forklaringen er nok entreprenøren, Pihls konkurs.

Broen er del af en gang- og cykelforbindelse mellem Kongens Nytorv og Christianshavn via Nyhavn og Grønlandske Handels Plads, med videre forbindelse mod nord via broen over Proviantmagasingraven og mod Amager via broen over Christianshavns Kanal / Trangraven. Kommunen venter, at der dagligt vil køre flere tusinde cyklister over broen. Frihøjden bliver 5,40 m. Det er nok for små både. Når store skibe – særligt dem med master – skal passere, må broen åbnes, og det skal ske ved, at de midterste brofag trækkes ind i de brofag, der ligger mod land. Man kalder det en skydebro.

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s