Før og nu: Her tjenes penge

AAB 2013

 

Kan du se mulighederne i dette hus, spurgte en ejendomsmægler i foråret 2013. Det var Boligforeningen AAB, der ønskede at sælge sit hidtidige domicil Havnegade 31. Foreningen flyttede sin administration til mere moderne, omend mindre spektakulære omgivelser på Artillerivej ude på Amager

Der var nogen, som kunne se mulighederne. AAB solgte til ”Havnegade 31 Aktieselskab”, et selskab, der er stiftet med henblik på køb af ejendommen, renovering og salg af ejerlejligheder efter udstykning. Stifterne af aktieselskabet var nogle investeringsselskaber. Nu er huset, som er opført i 1866, udstykket i ejerlejligheder, og hele ejendommen er blevet totalrenoveret. Der er kommet nye vinduer, nogle med glasdøre ud til små altaner. Og nu sælges ejerlejlighederne, som ikke har beboelsespligt. De kan altså bruges til erhverv – målgruppen lkan være advokater og revisorer – eller som hjemsted for udlandsdanskere og udlændinge.

AAB solgte ejendommen for 18 millioner kroner. Boligforeningen oplyser i årsberetningen for 2011, at salget har været med til at forøge foreningens dispositionsfond fra 46 til 112 millioner kroner. En forøgelse på 66 millioner kroner. På www.ois.dk – den statslige database, der samler oplysninger om ejendommen i Danmark – anføres købesummen i henhold til slutseddel og skøde af 26. april 2012 til 18 millioner kroner, stort set svarende til ejendomsvurderingen på 18,3 millioner kroner. Denne ejendomsvurdering kan være en automatisk justering efter konstatering af salgsprisen. Aktieselskabet har senere opskrevet værdien til 24 millioner kroner. Aktieselskabet har tinglyst et ejerpantebrev i ejendommen på 10 millioner kroner, formentlig for at finansiere renoveringen. Ejerpantebrevet tjener antagelig til sikkerhed for en kassekredit i en bank.

Ejerlejlighederne sælges nu for omkring 10 millioner kr. pr. styk. Kvadratmeterprisen er 54.864 kr i stuen, 61.833 på 1. sal og 66.666 kr. på 3. sal. Det er noget mere end den gængse kvadratmeterpris i Gammelholm-kvarteret. Selv i det meget attraktive Nyhavn kravler kvadratmeterprisen sjældent over 45.000 kr. En lejlighed på 3. sal på 15o kvm koster 10 millioner kroner. På første sal kan man få 150 kvm for 9.275.000 kroner. Og stuen på 185 kvm koster 10.150.000 kroner. Det fremgår af Nyboligs hjemmeside, at flere af lejlighederne allerede er solgt. Der er et samlet areal på 1280 kvm – bebygget areal 190 k. Der er otte lejligheder. Salgene burde indbringe aktieselskabet Havnegade 31 omkring 80 millioner kroner. Det åbner mulighed for en meget betydelig fortjeneste til investorerne.

AAB 2015

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s