Flyves til døden

Blev vækket af en jetjager, der overfløj området her på det sydlige Bali i lav højde. Øresønderrivende støj. Skrækindjagende. Måske endnu mere skrækkeligt for de stakkels mennesker henne i Kerobokan Fængsel, der venter på at blive henrettet af de indonesiske myndigheder som straf for narkosmugleri. Det er der dødsstraf for i Indonesien.

34 mennesker, fortrinsvist udlændinge, venter på at blive dræbt efter dødsdomme. De næste i rækken er to australiere. De er to af de såkaldte ”Bali Nine”, som forsøgte at smugle 8,3 kilo heroin fra Indonesien til Australien for syv år siden. Landets præsident har afvist benådning, og hans suverænitet er blevet bekræftet af landets øverste domstol. Så nu venter de kun på bødlernes skud. Her i landet eksekverer man dødsdomme ved skydning.

Henrettelsen skal ikke ske henne i fængslet her på Bali, men i et fængsel på en ø ved Java. De to dødsdømte bliver fløjet dertil i et militærfly. Rygterne på Bali vil vide, at den eskadron Sukhoi-jagere, som lige nu er parkeret i Ngurah Rai International Airport, og som overflyver området med fængslet, skal eskortere flyet med fangerne. Frygter man et forsøg på befrielse? Australiens premierminister har udtalt sig imod henrettelserne i stærke vendinger. De sociale medier er fulde af protester. En bevægelse – ”Boykot Bali” – er startet. Det kan koste på turistindtægterne.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s