Stor ceremoni for afdød mand med magt og penge

Kunti 13Kunti 14Kunti 15Kunti 16Kunti 11

 

Kom lidt tilfældigt ned ad Jalan Kunti i Seminyak med en løs tanke om indkøb til aftensmaden i Bali Deli, blev forbavset over at den meget befærdede Jan Kunti var afspærret, ikke af politiet, men af folk fra den lokale banjar – den kommunale myndighed – iført hinduuniformer. De fortalte, at trafikken var standset, fordi der var en ceremoni i et hus i gaden. En ceremoni i anledning af et dødsfald. Afdøde var, sagde de, en mand med magt og penge.

Gatechrashede så ceremonien, blev meget venligt modtaget, fik tilladelse til at tage fotos, inviteret på softdrinks og snacks, talte med tilfældige mennesker, både på engelsk og mit ubehjælpsomme bahasa Indonesia.

Det var en stor ceremoni. Flere hundrede mennesker, de havde endda sat lejede, røde plastikstole op udenfor på vejen, hvor mange deltagere sad, mændene for sig og kvinderne for sig. Indenfor sad VIPerne tæt op ad det store gamelanorkester. Normalt tæller et sådant orkester kun slaginstrumenter, men dette orkester talte et halvt hundrede musikere, inklusive fløjter. De spillede godt, professionelt, det var en fornøjelse at høre. Musikken kunne også høres ude på gaden, hvor man havde placeret højtalere. Og foran orkesteret var der optræden: Lokale skuespillere opførte hindu-skuespil fra gudernes verden og Balis fortid. I et hjørne sad præsten med sine hjælpere, travl optaget af bønner. I et andet hjørne var buffeen klar, når skuespillet blev afsluttet. Afdødes portræt stod i en gazebo, omgivet af offergaver.

Kunti 1

 

 

 

Kunti 2

 

Kunti 5

 

Kunti 8

 

Kunti 9

 

Kunti 10

 

Kunti 6

 

Kunti 7

 

Kunti 12

 

Kunti 17

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s