Plakat: Vær anstændig

Tøjkontrol

Plakater i den sydlige del af Bali opfordrer folk til anstændig påklædning på gade og vej. Der er mange, både mænd og kvinder, som kører motorcykel med mindst muligt tøj: Mændene topløse, kvinder i BH og shorts. Måske krænker det nogen. Det er måske muslimsk indflydelse, som står bag plakaten. Det hinduistiske Bali er ellers kendt som meget tolerant.

Den bevæbnede politibetjent er med på plakaten. Skal han censurere de vejfarendes påklædning? Politiet er den mest korrupte etat i Indonesien. I forvejen gives der bøder for små forseelser, for eksempel at køre uden styrthjelm eller kørekort. Politibetjenten er både den, der påtaler forseelsen, pådømmer den og indkasserer bøden på stedet, typisk 50.000 rps kontant, cirka 25 kroner, uden kvittering. Går de penge i statskassen eller i politibetjentens lomme? Jakarta Post beretter, at den kandidat, som Indonesiens præsident har udpeget som chef for politiet, har en stor formue, langt ud over det en politimand, selv i høj stilling, kan spare op.

Det er rigtig dejligt at køre motorcykel med bar overkrop. Men det er også modbydeligt at se fede mænd med mange grimme tatoveringer gøre det. Og mange overvægtige kvinder ville vinde ved at tage en tshirt og nederdel på.

Mange balinesere er ofte topløse. Vej- og bygningsarbejdere ses tit med bar overkrop. Og mange mænd lægger toppen i og omkring hjemmet. Sigter plakaten mon også mod at ændre deres adfærd?

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s