På jagt efter rismarker på Bali

Rismark 1

 

Efter nogen tid i den bymæssigt bebyggede del af Bali – og Bali bliver mere og mere bebygget – trænger man til at se rismarker, for Bali er jo kendt for rismarker, tit i terrasser i kuperet terræn, således som man kan se det på postkort. Men flere og flere rismarker bliver byggegrunde. Store områder, som for få år siden lå hen som rismarker, er nu bebygget. Udviklingen går stærkt. Som den danske hede forsvandt, forsvinder de balinesiske rismarker, forhåbentlig kun i den del af Bali, som allerede er bymæssig bebygget, og som meget ligner de andre, store indonesiske byer: Jakarta, Jogya, Solo… Bali bliver mindre og mindre Bali og mere og mere Indonesien.

Her resultaterne af dagens jagt på rismarker: Nogle, der ligger mellem bebyggelser, andre, der er blevet gennemskåret af en vej, allerede med stærk trafik.

Rismark 2

 

 

 

 

Rismark 3Rismark 4

 

Rismark 5

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s