Den sorte rotte med den lange hale

doraDet begyndte med nogle sorte klatter på fliserne udenfor. – Rat droppings, sagde housekeeperen, indfødt balineser med stor erfaring i de herskende, tropiske forhold. Så en eftermiddag viste den sorte rotte med den lange hale sig i fuldt dagslys, sprang fra toppen af køleskabet ned på køkkenbordet og søgte tilflugt i brødristeren, hvor den sad fast. Kun halen stak ud.

Housekeeperen fjernede brødristeren, slog rotten ihjel og rensede brødristeren. Men den rotte var ikke alene. Få dage efter hørtes der lyde fra mellemrummet mellem stueetagens loft og gulvet på førstesalen, formentlig fra en anden rotte. – The rat, sagde housekeeperen.

Nu følte den sig hjemme. Den løb frækt over gulvet i køkkenet, medens vi lavede mad, gemte sig under køleskabet. Om natten hjemsøgte den affaldsspanden med vippelåg, væltede spanden, så indholdet spredtes over køkkengulvet.

Vi besluttede at aflive den. Midlet her på stedet hedder Dora, som kan købes i supermarkeder. Noget rødt stads, som først blinder rotten, så den søger mod dagslys og ikke gemmer sig – og dør – et mørkt sted med dårlig lugt som følge. Derefter øget dosis med døden som resultat. Det siger opskriften i hvert fald. Foreløbig har rotten ædt en del af de portioner, som vi har serveret for den i køkkenet. Vi ved ikke, om den er stadig i live, og om den kommer tilbage efter mere. Det vil vise sig, når vi har serveret menuen igen i aften.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s