USA og Australien advarer Indonesien-rejsende

Politiet på Bali slår koldt vand i blodet på turister, der måtte være blevet forskrækket af de advarsler, som USA og Australien netop har udstedt. De to landes udenrigsministerier opfordrer rejsende i Indoniesen til at være “on high alert” overfor truslen om terroraktioner.

– Vi har styr på sikkerheden, siger en talsmand for Police Senior Commissioner Hery Wiyanto til Bali Times. Der har været et højt beredskab hos politiet siden midten af december hen over jul og nytår, der er højsæson på Bali med hundredtusindvis af turister fra ind- og udland.

Bali er jo fortrinsvist befolket af hinduer, men har også en stor mængde indvandrede muslimer, mange unge uden arbejde, som kun har mulighed for at overleve ved enten prostitution eller ved kriminalitet, undertiden begge dele. Det, man kan frygte, er at små grupper forsøger at skabe terror ved angreb på steder, hvor turisterne færdes, for eksempel i Kuta, hvor de forfærdelige angreb skete for en halv snes år siden,  eller ved de mest berømte templer. Vil man være mest sikker, bør man undgå Kuta og de mest besøgte turistattraktioner. Steder som Sanur, Candidasa, Amed og Lovina opfattes for tiden som ufarlige. Det farligste på Bali lige nu synes at være den kaotiske trafik.

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s