Bygger huse af plastikaffald

Er der én ting, der er rigeligt af på Bali, så er det plast! Og plastaffald. Enhver forretning forsyner kunderne med plastikposer, og de allerfleste varer sælges i plastikemballage. Der er plastaffald overalt på Bali. Det er et enormt problem.

Nu har nogen fundet på en god måde at genbruge plastaffaldet på.

Nevhouse er en organisation, som genbruger plast og andre materialer til at skabe billige boligløsninger. De samler plastaffald på gader og veje og i affaldsdepoter og tager det til en fabrik, hvor det forarbejdes og støbes til plader, som kan bruges til husbyggeri. Pladerne pakkes på samme måde som Ikea pakker møbler: De skal være lette at transportere, pakke ud og samle til et hus! De kan faktisk samles på stedet på blot et par dage ved hjælp af basale værktøjer. Husene kræver næsten ingen vedligeholdelse, de er vandtætte, brand- og jordskælvresistente og lette at rengøre og desinficere. De kan bygges på stolper, som det ofte ses i Indonesien, og det er en stor fordel i områder med skiftende vandstand og risiko for oversvømmelser. Husene kan forsynes med solpaneler, så de ikke behøver elektricitet, og taget fører regnvand ned i et reservoir, hvor det purificeres. Toilettet fungerer på kompostbasis.

Nevhouse 1

Nevhouse har hovedkvarter i Singapore og har netop åbnet et kontor på Bali, som bliver et af de første steder, hvor husbyggeriet sættes i system. Den lokale regering på Bali har bestilt 1.000 huse, som skal leveres i løbet af 2015. De nye huse er øremærkede til familier, som for tiden lever uden tag over hovedet eller i slum. Balis guvernør anslår, at der er 2.000 sådanne familier på Bali. Bali vil formentlig få en fabrik til fremstilling af pladerne, og det vil give beskæftigelse til 2.000 mennesker.

nevhouse_02

Læs mere på http://www.nevhouse.com

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s