Guder og djævle indviede nye hotel

hotel 1

Der bygges hoteller på Bali i stor stil i disse år. Både resorts ved strandene og byhoteller. Både balinesere og udenøs investorer må være overbevist om turismens gyldne fremtid på øen. Det er ret indlysende, at de store resorts kan tiltrækkede mange gæster, især vesterlændinge. Det er mindre klart, at byhoteller kan opnå gode belægningsprocenter; de ligger ofte ved veje med megen trafik og deref følgende os og støj. Forklaringen er, at den asiatiske turisme er i vækst. Bali tiltrækker mange turister fra Indien, Kina og Sydkorea. Et flertal af disse asiatiske turister har ikke råd til at betale 100-200 usd pr nat for et værelse på et resort ved stranden, men de kan få et værelse på et byhotel for 50 usd eller mindre, især hvis de køber en færdigpakket rejse, hvor agenten har kontrahereret om et stort antal værelser og tilsvarende flysæder med et af de nu mange, asiatiske lavprisflyselskaber.

Her er nogle billeder fra indvielsen af et nyt byhotel i weekenden. Det ligger for enden af den meget befærdede Sunset Boulevard, lige før den støder ud i Jalan Raya Kerobokan, tæt ved shoppingcentret Sunset Point. Indvielsen skete efter alle kunstens regler: Ceremonier, et drama, opført af balinesiske skuespillere, præstevelsignelse. På Bali er det en tradition, at man fejer onde ånder og anden dårligdom ud af et nyt hus, inden det tages i brug, og det skete også her.

 

hotel 3

 

hotel 5

 

hotel 4

 

hotel 2

 

hotel 6 hotel 7

 

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s