Regn og internet uden wifi

Nabos tempel i regnvejr

Det var et minus ved dette års vinterhi på Bali, at huset ikke havde wifi. Er man vant til at være på nettet hele tiden, er det jo svært at undvære. Udlejer ville gerne installere det, men da wifi her på stedet sendes via satellit, var installationsudgiften prohibitiv. Og der er i forvejen en ucharmerende TV-parabol på muren.

Fandt hurtigt alternativer.

1. Her på Bali køber man simkort til sin mobiltelefon. De koster et par kroner. Taster man *123#, får man en menu, så man kan deklarere sig som databruger. Det koster en femmer om ugen, og så har man ubegrænset netadgang på sin mobiltelefon. Det betales ved at udbyderen hæver beløbet på ens konto, hvor man forudbetaler forbrug. Det kaldes her på stedet ”pulsa”, og det købes i en af de utallige telefonbutikker – også kaldet pulsa warungs. Den nye Nokia Lumia smartphone med Windows mobil 8.1. har en app for internet deling. Den aktiveres, og vips har man internet på indtil otte enheder, herunder laptop og Ipad. Telefonen virker som en router!

2. For godt en hundredelap kan man købe et indonesisk produceret USB modem med en hastighed på 28 Mbps. Også det kræver et simkort med dataplan som beskrevet ovenfor. Det kommer med indbygget software, så det er bare at plugge det ind og køre set up-filen.

Begge dele fungerer fint. Det føles lige så hurtigt som wifi, og det er stabilt, hvad wifi via satellit ikke er, slet ikke i regntiden! Og det sætter man pris på, når det regner fra morgenstunden og ud på dagen.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Regn og internet uden wifi

  1. Peer Kølendorf siger:

    Kære Per,
    Har forsøgt at sende til din e-mail, men den eksisterer vist ikke mere. Derfor får du en fødselsdagshilsen via din flotte hjemmeside.
    Mange venlige hilsener
    Peer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s