Falun Gong på Kongens Nytorv

Falun Gong

Nogle kinesere beslaglagde et område på Kongens Nytorv i weekenden for at gøre opmærksom på deres variant af Qigong, som er en fællesbetegnelse for mange kinesiske helbredsøvelser. De kalder deres bevægelse Falun Dafa, og det er nært beslægtet med Falun Gong. Ideen er at fremkalde kropsenergi, på kinesisk kaldet qi , deraf navnet Qigong som betyder energiøvelser. Det er en nyreligiøs bevægelse, som betragter deres form for qigong for at være en spirituel øvelse, der skulle kunne helbrede og give indre ro.

I de senere år har udøvere af Falun Gong været forfulgt af de kinesiske myndigheder, og den lille gruppe kinesere på Kongens Nytorv kombinerede deres opvisning af Falun Dafa med en protest mod det, de kalder ”tvungen organhøst i Kina” – anvendelse af menneskeorganer, taget fra fanger i kinesiske fængsler. De uddelte et henvendelse til FNs menneskeretskommissær med en opfordring til stop af tvungen organhøst fra Falun Gong-udøvere i Kina.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s