Renovering for 100 mio kr ødelagt

Den grønne væg omkring Metro-byggeriet på Kongens Nyhavn er almindelig forhadt blandt københavnere og turister. Den er grim. København har fået sin miniBerlinmur. Og bag den er der støj og forurening. Det værste er, at den skal stå der i flere år endnu. Den har fuldstændig ødelagt den smukke plads, som kommunen – med støtte fra Oticon Fonden – endelig havde fået etableret.

Kongens Nytorv blev renoveret for 100 millioner kroner for kun 10 år siden. Halvdelen blev betalt af Oticon Fonden, som nu må have en meget dårlig smag i munden,den anden halvdel af Københavns Kommune, der var bygherre. Her er det kommunens hårdt plagede skatteborgere, der har grund til at ryste på hovedet. Alt det, de 100 millioner kroner havde produceret, er nu ødelagt.

Metrovæg 1 Metrovæg 2

 

Metroselskabet prøver – uden særligt held – at bøde på væggens grimhed ved at forsyne væggen med nogle farver. På det sidste har nogle malere sat nogle surrealistiske billeder op.

Nye farver på den grønne væg

Man prøver at bløde den grønne farve op med andre farver, her i lodret format.

Metrovæg 3

Man kan stadig lege med små døre, der kan åbnes og vise forskellige farver. Mange af dørene er nu beskrevet med hilsener fra forbipasserende.

Sko på væggen

Og så er der en ny installation, som vistnok skal tilskrives en mand ved navn Jakob Amsgaard, til hvem der henvises med www.amsgaard.dk. Det er sko, som folk kan sætte på væggen! Brugte sko. Sæt et par fingre på næsen og klem til og gå hurtigt videre. Og glem de 100 millioner kroner, som er forsvundet i støv og møg.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s