Supermåne (2)

Supermåne 11

Det er svært at få et ordentligt billede af månen, især hvis man ikke har et stativ og befinder sig inde i en by med masser af lys, selv om natten. Forureningen i byen gør det ekstra svært. Disse billeder er taget på havnen i København mod østhimlen med en telelinse på 200 mm, og det er slet ikke nok, man skal minimum have en tele på 250 mm og helst 400 mm!

Spørger man de professionelle fotografer, får man at vide, at man skal køre langt ud på landet, at det selvfølgelig ikke må være overskyet, og at månen bestemt ikke må være fuld, hvis man vil have et skarpt billede med månebjerge og månekratere, fordi månens genskær af solens lys vil blokke alle detaljer ud. Der er en fin guide på http://foto.itza.dk/, hvor man som fotoamatør tit kan hente gode råd. Det drejer sig om at finde den rette balance mellem belysningstid, blænde og ISO. Det går slet ikke med kameraets automatpilot. Man skal belyse og sætte tid og ISO manuelt. På den nævnte hjemmeside er der et fint foto af månen med gode detaljer, og her har fotograf Peter Frørup brugt blænde 5,6, en lukkertid på 1/320 og ISO 400. Og en tele på 400 mm.

Supermåne 10

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s