I de snævre gyder

Snævre gyder 1

Gaderne i den gamle by i Nice – Vielle Ville – er ganske smalle, kun nogle få meter brede, og der er ikke fortove. Motorkørsel burde være forbudt, og der er da også et system med spærringer, som skyder op fra vejbanen; de kan deaktiveres med et password, og det er der tilsyneladende mange, der har. Men bilerne er ikke de farligste; de fleste kører langsomt. Det farlige er motorcykler, scootere og nu de nye, elektriske cykler og løbehjul, som lydløst kan komme bagfra eller hurtigt om et hjørne. De lejes ud til turister, som ikke har det fjerneste begreb om cykling, og som hurtigt kan miste herredømmet, når de kører for stærkt.

En bekendt sagde, at man burde have sikkerhedshjelm på, når man færdes i denne del af byen, for der er risiko for nedfald fra tage og vinduer. Det helt uskyldige er jo vand fra vanding af de mange blomsterkasser i vindueskarme og på altaner. Værre er løbske tagsten og TV-antenner, for længst afløst af kabelTV uden at være blevet taget ned, overladt til langsomt, men sikkert forfald.

Snævre gyder 2

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s