Et hus fra 1665

Lascaris 1

Her er en perle af en museum: Palais Lascaris, Rue Droite i Vielle Ville, Nice. Det er et herskabshus, bygget 1665 af J-B Lascaris, der var nevø af stormesteren på Malta. Slægten gå tilbage til en adelig familie i Vintimille.

Det er på alle måder et flot hus, med en imponerende hovedtrappe og smukke rum, endda med eget kapel. Man får også lov til at få et kik ind i et sovegemak, hvor den originale seng (med himmel) står. Stilen blev udviklet i Genoa, og den er indendørs karakteristisk ved skævt hængslede døre, malerier over dørene og overdådig udsmykning af vægge og lofter. Der er mange samtidige malerier og gobeliner.

Og så er der en musiksamling, for en af Lascarierne var meget optaget af musik, han dannede et orkester og samlede på instrumenter. Da han døde, arvede byen hans samling, og den kan nu ses i palæet.

Lascaris 2 Lascaris 3 Lascaris 4

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s