Skonnerten Jylland – et socialpædagisk projekt

Skonnerten JyllandSkonnerten Jylland ligger i disse dage til kaj ved Havnegade i København, hvor den i weekenden skal deltage i eventen Thy og Mors på Rådhuspladsen, inden den senere skal deltage i Aalborg Regatta og Tall Ships Race. Og i weekenden er der om eftermiddagen åbent skib.

Den blev i 1951 søsat som den tomastede skonnert “Finn” fra Karlstad Varv i Sverige. 
”Finn” var bygget til at transportere korn og fik sine ydre mål, så den netop kunne trafikere sluserne i Göta kanalen. Efter flere ejerskift havnede fartøjet i Norge, men blev i 1981 købt tilbage til Sverige af den religiøse Elidastiftelse og fik navnet “Elida”. 
Elidastiftelsen foretog en større ombygning. Riggen blev ændret til tremastet og øverst i det gamle lastrum indrettede man salon, mens man nederst i lastrummet påbegyndte indretning af kahytter. Før ombygningen blev færdig, havnede skibet igen i Norge, inden det som “Elida af Tønsberg” blev indført til Danmark i 2003
. Samme år blev det, mens det lå ved værft, påsejlet af en løsrevet u-båd og sank. Efter hævningen blev skibet købt af en selvejende institution med tilknytning til pinsebevægelsen og fik navnet “ANNE EL II”
. Renoveringen fortsattes indtil pengekassen var tom. I 2007 overgik fartøjet til Rederiet Jylland og fik det nuværende navn “Skonnerten JYLLAND” af Thisted. Efteråret 2010 overgik skibet til Partsrederiet Jylland og sejles herefter af Den Selvejende Institution Andromeda, som er et socialpædagogisk skibsprojekt. På skibet er der plads til seks unge, der alle bor på Skonnerten Jylland det meste af tiden, indtil de bliver i stand til at komme tilbage til det etablerede samfund. Ofte til uddannelse eller nyt arbejde, så de fremover kan klare sig selv.

 

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s