Hvem var Henrik Berggreen?

Henrik Berggreen

En dansker, der har doneret en kunstsamling, mange millioner euro værd, til et kommunalt kunstmuseum i Nice. Navn: Henrik Berggreen. Se gårdsdagens blog. Født 1928, flyttede til Sydfrankrig som 68-årig, har samlet kunst hele sit liv, men især efter flytningen til Frankrig. Præference for samtidskunst, ung kunst. Donationen er sket ved testamente, så det må formodes, at Berggreen var barnløs, for livsarvinger kunne formentlig have forhindret donationen.

Trods ihærdig googling er det ikke lykkedes at finde flere oplysninger om Henrik Berggreen. En søgning viser en Henrik Berggren (kun eet e i gren), der var impliceret i Bergia-skandalen omkring Nivågård malerisamlingen.

Foto: Privat foto. Tilhører museet for moderne kunst i Nice, MAMAC.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 svar til Hvem var Henrik Berggreen?

  1. Maleriet forstiller sommerboligen “La Villa” fra 1928, daværende adresse Rungsted Strandvej 181 i Rungsted Kyst. Det var Henrik`s far, forsikringsdirektør Johannes A. A. Berggreen, (se Kraks Blå Bog 1963), som købte denne ejendom i 1927. Maleriet er lavet af karl Larsen, som i sommeren 1928 boede i den ene af lejlighederne i gartnerboligen. Han malede denne sommer en del billeder fra stranden og i haven, (som var anlagt af havearkitekt Erstad Jørgensen), og ofte med huset i forgrunden. På maleriet kan man skimte en rød barnevogn på altanen, hvor Henrik Berggreen lå.
    Henrik Berggreen var ungkarl, og et menneske jeg satte meget pris på, som hans nevø.

  2. Klaus siger:

    Til Martin Johannes Berggreen! Jeg vil gerne i kontakt med dig, da jeg er i besiddelse af en Ford V8, 1939, som har tilhørt din onkels far, Johannes Berggreen

  3. Klaus siger:

    Du kan sende mig en mail på fun@nypost.dk

  4. Hej Klaus, jeg er bekendt med denne Ford, og meget sjovt at den stadigvæk eksistere. Jeg har sendt dig et billede hvor bl.a. min farbror Henrik Berggreen meget a propos står ved siden af bilen, med golfkøller og deres Broholmer “Voller” siddende på bagsædet, foran “La Villa” i Rungsted. Ford`en, også kaldet “Kölner cabriolen”, var afløser for min farfar`s dueblå Mercedes-Benz cabriolet fra 1929, som der ofte var lidt problemer med. I øvrigt køber min farfar, Johannes Berggreen sin første bil i 1905, som dengang var en Oldsmobile, Cleveland/Ohio.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s