Dansker testamenterede sin malerisamling til museum i Nice

MAMAC

Museet for Moderne Kunst i Nice – MAMAC – viser i denne tid en enestående samling moderne kunst, og det er en dansker, der har skænket samlingen til museet ved en testamentarisk gave. Danskeren er Henrik Berggreen, født i København 1928 og død i Figanieres i Frankrig i 2012. Samlingen består af 70 kunstværker, malerier, grafik og installationer.

Museet oplyser i en folder om udstillingen, at Henrik Berggreen flyttede til Var-regionen som 68-årig, og at han udviklede et bekendtskab med Galleri Catharine Issert i Saint-Paul de Vance, som hjalp ham med at købe samtidig kunst. I forvejen samlede han på kunst, bl.a. i samarbejde med Galleri Birch og Galleri Moderne. Nogle af hans venner, Brigitte og Pieter Kan, har besluttet at supplere hans samling med yderligere værker fra deres samling.

Samlingen kan nu ses på MAMAC i Nice frem til 1. juni 2014. To danskere er med i samlingen, Karl Larsen og Ole Bach Sørensen. MAMAC har fremstillet et meget smukt katalog over samlingens værker.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s