12.000 på Facebook for udlændinge

Der er mange fastboende udlændinge på Bali. Balineserne kalder dem bule, og det betyder vistnok en person fra den vestlige verden. Det kom dog som en overraskelse, at en side på Facebook for udlændinge har over 12.000 medlemmer. “Bali Expats”, heder den, og den giver et indblik i de praktiske problemer, som udlændinge søger løst via Facebook: Visa, bolig, køretøj, bortkomne hunde og katte…

Man kan leve et europæisk liv på Bali, hvis det er det, man ønsker. Supermarkederne har masser af vestlige varer på hylderne. Mange lokale produkter er tillempet vestlig smag. Man kan få lokalt fremstillet rødvin og hvidvin – den sidste foretrækkes, især som apero, men den røde er blevet meget bedre på få år. Carrefour på Sunset Road ligner såmænd Carrefour hjemme i Nice. Der er et livligt cafe- og restaurantliv. Man kan spise både italiensk og mexikansk. Og det koster ikke ret meget.

Og livet er jo behageligt i tropevarmen. Det er skønt at vågne til en solskinsmorgen med fuglesang og blomster flydende i poolen, så man svømmer mellem dem. Det er fantastisk at spise en candlelight dinner i gazeboen, især i måneskin og under de mange stjerner, som findes på sydhimlen. Vil man ikke selv bøvle med alt det huslige, kan man ansætte en housekeeper for under 1.000 kr om måneden.

Så der er såmænd ikke noget at sige til, at Bali tiltrækker udlændinge…

Selvfølgelig er ikke alt lyserødt. Der er kriminalitet på Bali som alle andre steder. – Low crime is not no crime, siger man i Singapore, og det gælder også for Bali. Her har man også korruption. Selv dommere kan købes. Standses man af politiet, for eksempel for at køre uden påbudt styrthjelm (hvilket er ret tåbeligt) eller kørekort, kan sagen afgøres med en mindre, kontant betaling uden kvittering. Og visafornyelse kræver tid, penge og tålmodighed. Den kaotiske og farlige trafik er måske den værste showstopper. 700 trafikdræbte på Bali sidste år.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til 12.000 på Facebook for udlændinge

  1. Niels Oxenvad siger:

    Vi ønsker dig hurtig bedring med foden, så vi snart igen kan få de fine daglige fotorapporter.
    Mange hilsner,
    Niels Oxenvad
    (Flittig Baligæst i firserne)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s