Mobil, mobil

Fyre sidder på motorcykler

 

Der er to ting, som folk går op i her på Bali: Motorcykel og mobiltelefon. Begge gør dem mobile på hver sin måde.

Mange har to telefoner eller een telefon med to simkort, så man kan have to telefonnumre. Simkort kan købes overalt uden nogen formalitet, og de tankes op med taletid i en af de talrige warungs, der sælger pulsa, som taletid hedder her på stedet. Der er adskillige udbydere af telefoni. Man kan få abonnement, også på datatrafik via telefonen. Priserne er små, sammenlignet med danske forhold. Er man på ferie i Indonesien, kan man nok med fordel købe et lokalt simkort – eller en telefon, som kan fås for et par hundrede kroner (og opefter).

De fleste lejer motorcyklen eller køber den på afbetaling. Sælgerne konkurrerer hårdt, og man kan få en motorcykel for godt et par hundrede kroner om måneden. Det er nok en af grundene til, at der er så fantastisk mange motorcykler på denne ellers paradisiske ø. En anden årsag er nok manglende offentlig transport. Forsikring er ukendt. Benzinen er billig.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s