Beder naturen om tilgivelse

Troen på guder, djævle og dæmoner er jo stærk på Bali, hvor hovedparten af befolkningen er hinduer. Så stærk, at selv et administrativt organ, den provinsielle styrelse i samarbejde med en lokal organisaion, Grand Council of Customary Villages, nu holder et særligt ritual for at bede naturen om tilgivelse efter at Bali har været ramt af en række usædvanlige naturfænomer, herunder orkaner og oversvømmelser.

– Det er et religiøst svar på en række naturkatastrofer, der er sket fornylig, siger provinsadministrationens talsmand, Ketut Teneng til Jakarta Post.

Ritualet hedder pemelehpeh jagat, og det forrettes i templet Pura Agung Kentel Gumi i Tusan i Kungklung og i 1.400 landsbyer, der betegner sig som desa pekraman (traditionelle landsbyer). Formålet er at opnå gudernes velsignelse og at passivere bhuta kala – overjordiske, ofte onde ånder, som kan skabe kaos, hvis de er vrede. Der bringes ofre, herunder dyr. Tidspunktet er denne weekend, hvor den nye måne i den ottende måned af den balinesiske kalender kan ses, Tilem Sasih Kaulu. Ritualet er ældgammelt og blev sidst udført for 10 år siden.

Præster på Bali har givet udtryk for, at Balis kosmiske balance er blevet ødelagt, og de har anbefalet øens guvernør at holde ritualet for at genskabe balancen.

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s