Kreativ energi i ung balinesisk kunst

Made Suka Merta

Emotive er titlen og dermed kodeordet for en udstilling af ung, nutidig balinesisk kunst på et af Balis seriøse gallerier, OMS Fine Art Gallery i Sanur (anur Arcade 27 A, Jalan Danau Tamblingan, åbnet i 2013. Ordet måtte slås op i ordbogen – Collins engelske – og her fremkom følgende definition: “Tending or designed to arouse emotion” eller “of or characterized by emotion”. Og det dækker udstillingen fint. Den er udtryk for kreativ energi.

Billedet herover er malet af Made Suka Merta, og han er en af de tre unge malere – alle under 27 år – som maler mest socialrealistisk. Hans billeder kan ses som erklæringer om marginaliserede mennesker i det balinesiske samfund.

OMS er – udover at være galleri – et sted, hvor man skaber events, både for egen og kunders regning. Galleriet kan findes på Facebook som OMS Fine Art Gallery, og det har også en webside, http://www.pregina.com.

OMS 1

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s