Gang i spiseriet (2)

Dagens ret

 

Kokken er ved at gøre klar til dagens serveringer. Om lidt bliver glasskabet fyldt op af lækre retter, som gæsterne kan vælge mellem. Dagens hovedret i Warung Leksmana er Nasi Campur, mikset ris, også kaldet nasi rames. Hollænderne kaldte det i sin tid rijstafel. Det er i al sin enkelthed en tallerken med ris, toppet med forskellige godbidder – kød, fisk, grøntsager, æg, skaldyr, peanuts … alt hvad man nu kan finde på. Den enkle tallerken kan udvikles til en buffet – rijstafel – som jo er blevet eksporteret til Europa, formentlig via Holland. Husker en fantatisk middag i restaurant Bali i Schreveningen i Holland.. (Fotografen blev tagget).

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s