Døre til det private

Indgang 1

 

En hyggelig ting på spadsereturen rundt i det lokale område omkring vinterhiet på Bali er at udforske dørene til de private huse. Her er tre eksempler. For oven det meget traditionelle, som afspejler en hinduistisk stillingtagen til verden: Statuer af guder af hver sit køn, en hellig figur i midten og endda et hustempel til højre. Muren lige indenfor er et værn mod djævle. Det menes, at djævle kun kan gå ligeud, og at de derfor vil blive bremset af muren. En sådan mur lige indenfor døren ses i de fleste, lokale ejendomme – den sikrer jo også mod nysgerrige blikke!

Nedenfor en nyligt restaureret ejendom, formentlig med udenlandsk ejer, der har sat en gammel dør i indgangen. Den kan være importeret fra Java. Og endnu mere nedenfor indgangspartiet til en stribe lokale boliger, hvor man sætter en ære i at holde det fælles område grønt og pænt.

Indgang 2

 

Indgang 3

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s