Templer på hellige steder

Tempel i urskoven

 

Bali er jo kendt som “Gudernes Ø”, men kunne lige så godt hedde “Templernes Ø”, for der er i tusindvis af templer på denne ø. Mange private ejendomme har eget tempel i et hjørne mellem beboelseshusene, og ude i det offentlige rum bygger og indretter folk i landsbyerne i fællesskab templer, gerne på steder, som anses for at være hellige. Særligt gode steder at placere et tempel er nær stranden eller en flod. Templet herover ligge ved en flod og endda tæt ved stranden.

Guden på alteret herunder kan identificeres som Durga, hustru til Shiva, og hun har fået et tempel tæt ved en kirkegård, for hun siges at holde til på kirkegårde. Hun er glad for børn, så hun har fået et i hånden. Kvinderne for neden bringer ofre, bistået af en abe.

Tempel 2

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s