Grønt område – snart fortid?

Grønt område

 

Afsøgte det lokale område omkring vinterhiet under søndagens eftermiddagstur. Fandt dette idylliske sted, nok nogle rismarker, men det ser ikke ud som om de bliver dyrket, bl.a. fordi risbondens lille hus er i en sørgelig forfatning. Der er ikke mange af den slags områder tilbage i Seminyak-Kerobokan-området, et centralt turiststed på Sydbali med de berømte strande. Der bygges hoteller og villaer.

Formanden for hotelejerforeningen på Bali har lige krævet et moratorium for byggeri af nye hoteller. Han advarer mod overkapacitet. Der bygges både på stranden og inde i landet, og man spørger sig selv, hvem der skal bo i de mange nye hoteller. Det samme spørgsmål kan man stille omkring de mange nye villaer. Balinesere – og andre – investerer i villaer, og ideen er god nok: Man kan forlange 100-500 dollars, afhængigt af størrelse og kvalitet, for en nat i en privat villa med egen swimmingpool, tit med alskens luksus. Det er et godt alternativ til hotellerne, især for familier, der har brug for flere soveværelser. Men måske er der bygget for mange af dem.  Her i januar – højsæson på Bali – står nogle tomme.

Priserne på jord er fordoblet fra år til år i de seneste år. Der er mange penge at hente ved at sælge en rismark som byggegrund. En ejer af en nærliggende grund har ligefrem sat et skilt op på sin jord: “Tidak dijual” – “Ikke til salg”.

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s