Indvier det nye hus

Image

Genboen overfor bloggerens vinterhi på Bali har bygget et nyt hus – eller rettere to huse, som dog hænger sammen, men med en fælles indkørsel og et fælles vagtmandslukaf. Men ellers er det to villaer, som man kalder huse til udlejning til turister her på øen. Hver villa har to soveværelser og en privat swimmingpool. Ren luksus. Og genboen viser sig at være en stor familie, som har hjemme i en landsby inde på øen. Nogle af familiens ældste har investeret i først at købe land og derefter at bygge grunde med de to huse. Investeringen skal så tjene sig hjem, når man lejer ud til turister på dags-, uge- eller månedsbasis. I højsæsonen – typisk jul og nytår – kan man leje en villa ud for mere end 100 usd per dag, og på månedbasis svinger lejen mellem 1.500 og 2.500 usd, afhængig af beliggenhed og udstyr, Wifi og internationalt TV er et must.

Håndværkere har arbejdet på husene i mange måneder. Nu er de færdige, og familien tager husene i besiddelse. Det sker i overensstemmelse med lokal hinduskik ved en ceremoni under ledelse af en præst. Familien går gennem alle husenes rum, fejer onde ånder og djævle ud og beder om gudernes beskyttelse. Et gamelanorkester har taget plads i et soveværelse og leverer musikken.

Image

Image

 

Gamelan ved husindvi

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s