Folk på Bali – her til ligbrænding

Image

 

Ligbrændingen i Sanur samlede mennesker i hundredvis. Tre afdøde blev kremeret, og deres familie, venner og bekendte mødte frem i stort tal. Det var ikke blot en begravelse. Det var også en social begivenhed, en event, en milersten i historien for hver af de tre familier.

Alle mødte op i deres stiveste puds: Traditionel, balinesisk beklædning, mænd og kvinder i sarong, kvinderne med den særlige bluse, som vistnok i sin tid blev kreeret af hollandske missionærer, der bekæmpede topløsheden blandt kvinder i datidens samfund. Mændene bærer også den karakteristiske hue, som kan købes færdigbunden.

En observation: Kønnene blandede sig ikke. Kvinderne fandt hinanden i kvindegrupper, mændene i deres mandegrupper. Snakken gik livligt begge steder.

Image

 

Image

Image

Image

Image

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s