Cordon bleu for livsnydere

Cordon bleu

Der er jo i hundredvis af gode restauranter i Nice, men det er også dejligt at spise hjemme, navnlig når man – endnu – kan spise udendørs, på terrassen, med udsigt til solnedgangen. Weekendens menu stod på cordon bleu og røsti.

Codon bleuen blev købt hos slagterne Fulcheri i 26, Rue Bnoit-Bunico. Det er far og søn, tredie og fjerde generation slagtere med korsikansk oprindelse. Det er lidt af en oplevelse at se slagteren lave cordon bleuen: Først skæres en skive af en kalvesteg, den bankes let med en slagterhammer, så skæres en skive skinke og en skive ost, og det pakkes ind i kalveskiven som papir i en kuvert, og den dyppes i piskede æggeblommer og hvide for endelig at blive dyppet i rasp. En cordon bleu er egentlig for stor til én person, og slagteren deler den gerne i to. Pris: 3,50 til 4,50 euro efter vægt. Fundet for de penge!

Troede egentlig, at alpetroldene forvarede røstiens hemmeligheder i Schweiz, røstiens hjemland, men et opslag på brødrene Prices hjemmeside afslørede en opskrift. Det er såmænd bare kogte kartofter (men ikke kogt for længe, kun halv normaltid, gerne henlagt en dags tid i køleskabet), revet på et rivejern, blandet med løg, også revet. Man tilsætter salt og peber efter behag. Det svære er at håndtere kartoffelmassen, for den har ingen sammenhængskraft, men det klares ved at lægge en tallerken over røstien på panden og vende panden nedad, så røsten ligger på tallerkenen. Det kræver kun lidt behændighed.

Hvad drikker man til? Rødvin, selvfølgelig. Et forslag: Kold beaujolais. Vinhandleren henne om hjørnet har en god gamay (Jean-Michel Dupre), en village 2011 til 5,25 euro.

Javel, det var hovedretten. Forret – dessert?

Mousse de canard au porto (andelever på portvin) fra Monoprix, dertil en gewurtztrauminer fra Alsace. Dessert: En gedeost fra Korsika, også fra Monoprix.

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s