Opera med meget at byde på

Capture opera

En af fornøjelserne i Nice er et besøg i operaen, Opera de Nice, der findes i en imposant gammel bygning på randen af den gamle by i 4-6 Rue Saint-Francois-de-Paule. Det er et smukt, gammelt teater i den italienske tradition: Stolerækker på gulvet, loger op ad væggene, højt til loftet, øverst det såkaldte paradis, bænkerækker, hvor man ikke må have højdeskræk, men gerne en god hørelse og et godt syn.

 

Forestillingerne skifter mellem opera, ballet og koncerter. Teatret har sine egne sangere, sit eget balletkorps og sit eget symfoniorkester. Billetpriserne er yderst rimelige, 8 – 22 euro til en ballet med båndet musik.

 

I denne sæson er der tre operaer og seks balletter på programmet, og der spilles 2 – 3 koncerter om måneden plus en del kammermusik.

 

I disse dage gives balletten Marco Polo – den opdagelsesrejsende møder kejseren Kublai Khan. Koreografien spænder fra det asiatiske til det klassiskeuropæiske, et orgie i farver og lyd. En sand fornøjelse.

ouverture_ballet

 

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s