Det trådløse nærvær

Altid på

I de såkaldte gode, gamle dage havde man noget, man kaldte ”reaktionstid”, forstået som en respit til at besvare et brev eller at ringe tilbage efter en telefonseddel fra receptionen. Det var en god ting, for man fik tid til at sunde sig og at give et kvalificeret respons, måske slå nogle ting efter eller læse en sag op. De tider er forbi. Nu er vi alle sammen ”på” hele tiden. Vore mobiltelefoner og tabletter følger os døgnet rundt. Næsten lige meget hvor man ser sig om – på gaden, i metroen, i Magasin – går folk rundt og tjekker telefoner og mails. Der læses og skrives sms’er alle steder. Man bliver ufrivilligt vidne til samtaler mellem vildtfremmede mennesker.

Ved du, hvorfor det hedder en mobil, spørger de unge de ældre, som ikke tager mobiltelefonen med på spadsereturen eller indkøbet. Generationskløften er meget dyb på dette område.

Kunsten er jo at glæde sig over de ting, som virkelig gør en forskel. Det er for eksempel dejligt at kunne ringe billigt på Skype eller Viber til venner i Indonesien, og en tog- eller flytur – med gratis internet hos DSB og Norwegian – bliver lettere at klare, når man kan surfe på nettet undervejs. SAS skulle skamme sig. De har ikke forstået, at folk foretrækker Norwegian på grund af gratis wifi.

På en bænk

Reklamer

Om nyhavn

Mand, dansk, født 1941. Uddannet som journalist, har arbejdet syv år i dagspressen. Medarbejder i Mellemfolkeligt Samvirke i Danmark og i Afrika, har boet to år i Zambia. Cand. jur. fra Københavns Universitet. Praktiserede i mange år som advokat med møderet for Højesteret.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s